Повітряні сили: вночі збили 69 «Шахедів» і дві керовані авіаракети

Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських БпЛА Shahed. Херсон, липень 2024 року

Повітряні сили Збройних сил України повідомляють, що українські військові в ніч на 28 вересня збили дві з чотирьох російських ракет, що атакували Україну, і 69 із 73 ударних безпілотників.

«У ніч на 28 вересня радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено і здійснено супровід 77 засобів повітряного нападу противника: двох балістичних ракет «Іскандер-М» із окупованого Криму; двох керованих авіаційних ракет Х-59/69 із повітряного простору ТОТ Запорізької області; 73 ударних БПлА типу Shahed із районів Курськ, Приморсько-Ахтарськ, Орел – РФ, мис Чауда – Крим», – йдеться в повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Два удари РФ по лікарні в Сумах: загинули щонайменше 6 людей – МВС

«У результаті протиповітряного бою збито дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 і 69 ворожих ударних БпЛА типу Shahed у Київській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Одеській і Миколаївській областях. Один безпілотник полетів у напрямку Росії, ще три – локаційно втрачені на території України», – додали в Повітряних силах.

Вночі Повітряні сили ЗСУ попереджали, що російські війська запустили «Шахеди» по Україні з кількох напрямків.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час