Доступність посилання

ТОП новини

Два удари РФ по лікарні в Сумах: загинули щонайменше 6 людей – МВС

Оновлено

Наслідки російського удару в Сумах, 28 вересня 2024 року
Наслідки російського удару в Сумах, 28 вересня 2024 року

Російські військові вранці 28 вересня двічі вдарили по медичному закладу в Сумах, станом на зараз загинули шість людей, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Внаслідок першого обстрілу загинула одна людина, зазнало руйнувань перекриття декількох поверхів лікарні. Розпочалася евакуація пацієнтів і персоналу. Для допомоги людям на місце обстрілу прибули рятувальники і поліцейські. Тоді ж, під час евакуації хворих, ворог знову наніс удар. Станом на зараз відомо про шістьох загиблих, серед яких поліцейський. Ще одного поліцейського поранено», – написав Клименко в телеграмі.

У Нацполіції додали, що внаслідок удару, за попередніми даними, 10 людей поранені.


«Сьогодні вранці ворог завдав подвійного удару по лікарні та житловому сектору в обласному центрі, застосувавши БпЛА... Триває пошуково-рятувальна операція», – йдеться в повідомленні.

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що 10 поранених перебувають у тяжкому стані.

«Серед важкопоранених — двоє медпрацівників: лікар і медсестра, які перебували в приймальному відділенні. Їх зараз оперують. Зруйноване приймальне відділення лікарні, частково зруйновані один із поверхів і дах будівлі», – заявили в МОЗ.

Тим часом, голова МВС зауважив, що українські поліцейські другий день поспіль зазнають втрат серед особового складу. «У Кривому Розі продовжуються пошуки на місці вчорашнього удару по будівлі поліції. За наявною інформацією, ще один працівник може бути під завалами», – повідомив міністр.

Раніше в Сумській обласній військовій адміністрації повідомили, що російські війська завдали удару по Сумах «Шахедами», було влучання в лікарню.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG