Польські фермери поновлюють блокування кордону з Україною – Львівська митниця

Лютий 2024 року: звернення до російського лідера Володимира Путіна на акції польських фермерів на кордоні з Україною

Польські фермери поновлюють блокування кордону між своєю країною та Україною, повідомила 8 жовтня Львівська митниця. За цими даними, наразі таке блокування стосуватиметься лише одного пункту пропуску.

«З 8 жовтня до 31 грудня 2024 року планується чергова акція протесту польських фермерів у вигляді блокування руху вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску «Медика», – ідеться в повідомленні.

9 лютого 2024 року в Польщі розпочався страйк фермерів, оголошений профспілкою «Солідарність». Вони блокували всі пункти пропуску, а також дороги й автомагістралі в окремих воєводствах.

Крім заборони імпорту сільськогосподарської продукції з України, польські мітингарі виступають проти європейської аграрної політики, зокрема, проти впровадження «зеленого ладу» – йдеться про низку екологічних і кліматичних вимог. Також серед вимог – підтримка тваринництва.

20 березня польські протестувальники вийшли на загальнонаціональний страйк. Акції аграріїв відбувалися у майже 600 місцях і в них брали участь приблизно 70 тисяч людей.

Раніше посол України в Польщі Василь Зварич розповів, що вже застосовано певні обмеження у торгівлі з Україною.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У ДПСУ попередили про затори на кордоні з Польщею