Двоє людей загинули, 22 постраждали минулої доби в чотирьох областях через обстріли – дані ОВА

Наслідки російських ударів по Херсонщині, вересень 2024 року

Двоє людей загинули, 22 – постраждали протягом минулої доби через російські обстріли в Донецькій, Харківській, Запорізькій і Херсонській областях, свідчать дані обласних військових адміністрацій.

Зокрема, за даними голови Донецької ОВА Вадима Філашкіна, в області 12 жовтня загинули двоє жителів: у Курахівці й Улаклах, ще 11 людей зазнали поранень.

Четверо людей постраждали на Харківщині. За словами голови ОВА Олега Синєгубова, внаслідок російських обстрілів також пошкоджені будинки у Харківському, Куп’янському, Ізюмському районах.

Четверо людей були поранені через російські удари по Запоріжжю. Як повідомив голова ОВА Іван Федоров, впродовж доби російські війська завдали 329 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області, зокрема, застосувавши 170 БпЛА різної модифікації.

Читайте також: В Україні у вересні внаслідок атак РФ загинули щонайменше 208 цивільних – ООН

«Надійшло 99 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури», – повідомив Федоров.

Три людини зазнали поранення минулої доби на Херсонщині, де під російськими обстрілами опинилися 11 населених пунктів.

«Російські військові поцілили в об’єкт критичної інфраструктури і стільникову вежу; житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено багатоповерхівку і три приватних будинки», – повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Лежимо вночі та рахуємо вибухи»: Запоріжжя під ударами КАБів. Як змінилося місто?

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, у вересні в Україні загинуло щонайменше 208 цивільних людей і 1 220 зазнало поранень, «що стало місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час