Олімпіада-2024. Україна виборола історичну перемогу в футболі. Результати першого дня

Українець Олексій Сич радіє після того, як українець Ігор Краснопір забиває другий гол. Стадіон Жоффруа-Гішар, Сент-Етьєн, Франція, 27 липня 2024 року

Збірна України з футболу провела свій другий матч на Олімпіаді, що триває в Парижі. Матч проти однолітків з Марокко завершився з рахунком 2:1 на користь українців.

На 22-й хвилині голом відзначився Дмитро Криськів. Збірна Марокко змогла зрівняти рахунок завдяки пенальті на 64-й хвилині. А Володимира Салюка покарали вилученням, тож українці догравали матч в меншості.

Вирвати перемогу Україні вдалося уже після основного часу – на 8-й додатковій хвилині після основного часу. Арбітри переглядали гол Ігоря Краснопіра на предмет VAR, але у підсумку гол зарахували. Це перша футбольна перемога «синьо-жовтих» на Олімпійських іграх за всю історію.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Олімпіада-2024. Збірна України стартує на футбольному турнірі: усе, що треба знати про історичний виступ

Тепер в активі підопічних Руслана Ротаня – три очки й вони посідають третє місце в групі B. Очолює квартет збірна Аргентини, з якою Україна зіграє вже 30 липня о 18:00.

В інших видах першого змагального дня Олімпіади-2024 Україна не змогла здобути медалі.

БІЛЬШЕ

Спортивна гімнастика. Україна відібралася до фіналу в командному багатоборстві з 253 балами в активі. Найбільше «синьо-жовті» заробили на паралельних брусах, де понад 15 балів набрав Олег Верняєв. Також він став лідером команди у виступі на коні (15.033), Ігор Радівілов показав найкращий результат команди у вправах на кільцях (14.166) та опорному стрибку (14.900). Лідером серед українців на перекладині став Радомир Стельмах (13.600), а Ілля Ковтун – у вільних вправах (14.533). Фінальні змагання командного багатоборства відбудуться 29 липня о 18:30.

Олег Верняєв також відібрався до фіналів в особистому багатоборстві, вправах на коні та паралельних брусах

Крім того, українці відібралися і в індивідуальних змаганнях. В особистому багатоборстві та паралельних брусах виступатимуть Олег Верняєв та Ілля Ковтун. Останній також змагатиметься у вільних вправах, а Верняєв має ще один фінал – вправи на коні. Ще два українці – Назар Чепурний та Ігор Радівілов – боротимуться за нагороди в опорному стрибку.

Академічне веслування. Жіноча парна четвірка, у складі якої Євгенія Довгодько, Анастасія Коженкова, Дарина Верхогляд, Катерина Дудченко, показали другий результат у кваліфікаційному заїзді й вже 31 липня поборються за нагороди. Це вперше за всім років, коли збірна України виступатиме у фіналі жіночих парних четвірок на Олімпійських іграх. Востаннє українки виступали на Іграх-2016 і посіли четверте місце.

Україна вперше за вісім років пройшла до фіналу жіночих парних четвірок на Олімпійських іграх

Дзюдо. Дільшот Халматов (вага до 60 кг) здолав в першій зустрічі узбекистанця Достона Рузієва (1:0), але поступився в 1/8 фіналу представнику Казахстану Єлдосу Сметову (0:1).

Читайте також: «Спортсменів зараз мотивують військові»: реалії підготовки українських олімпійців з дзюдо під обстрілами

Настільний теніс. Дебютантка Ігор Соломія Братейко не впоралася з багаторазовою призеркою чемпіонатів Європи – румункою Елізабетою Самарою.

Для Братейко Олімпіада-2024 стала першою в кар'єрі

Велоспорт. У шосейній гонці Юлія Бірюкова фінішувала 27-ю. Через дощ українка не впоралася на одній з ділянок дороги та впала. Олімпійською чемпіонкою стала австралійка Грейс Браун.

Фехтування. Шпажистки Влада Харькова та Олена Кривицька зупинилися у чвертьфіналі. Інша українка Джоан Фейбі Бежура поступилася француженці Малло-Бретон – 13:14 – в 1/16 фіналу.

Веслувальний слалом. Вікторія Ус вийшла у півфінал гребного слалому.

В загальному заліку на кваліфікаційних заїздах Ус посіла 18-е місце

Стрибки у воду. Перший фінал Україна завершила на сьомому місці. У жіночих синхронних стрибках із 3-метрового трампліна Анна Письменська та Вікторія Кесарь набрали 251.37 бали. Чемпіонками Олімпіади-2024 стали представниці Китаю Чан Яні та Чень Ївень.

Кульова стрільба. Віктор Банкін, Павло Коростильов та Олена Костевич не змогли пробитися до фіналу в стрільбі з пістолета (10 м).

Уже завтра, 28 липня, Україна змагатиметься за нагороди (у разі проходу кваліфікаційних етапів) в дзюдо (Богдан Ядов), стрільбі (Сергій Куліш), велоспорт (Яна Беломоїна), гребний слалом (Вікторія Ус).

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Макрон оголосив Олімпіаду в Парижі відкритою після параду команд на човнах