Удар по Одеському району: у області анонсували день жалоби

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер висловив співчуття близьким загиблих

Влада Одеської області повідомила про день жалоби за загиблими через російську атаку 9 жовтня. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

«У звʼязку з загибеллю людей, внаслідок російської ракетної атаки по Одеському району, завтра, 11 жовтня, в Одеській області оголошено день жалоби», – заявив він.

Кіпер висловив співчуття близьким загиблих.

Станом на зараз відомо про вісьмох загиблих внаслідок атаки Росії на Одеський район увечері 9 жовтня. Зокрема, двоє людей померли від поранень у лікарні.

Читайте також :Херсонщина: чоловік постраждав через підрив на вибухівці під час укладання асфальту

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Одещину.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ОВА: серед постраждалих через російський удар по Харківщині – троє дітей