Доступність посилання

ТОП новини

ОВА: унаслідок атаки «Шахедами» на Одещині пошкоджена багатоповерхівка – постраждало пʼятеро людей


Наслідки російської атаки БПЛА по Одесі, Україна, 23 квітня 2024
Наслідки російської атаки БПЛА по Одесі, Україна, 23 квітня 2024

Внаслідок нічної атаки БПЛА в Одеському районі пошкоджено скління та фасад девʼятиповерхівки. Травмовано пʼятьох осіб, троє з них госпіталізовані у стані середнього ступеня тяжкості, повідомив 9 жовтня очільник обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

«Також сталося займання мансардного поверху недобудови. Пожежу, площею 400 квадратних метрів, оперативно ліквідували. Пошкоджено скління корпусу одного з медичних закладів», – йдеться у дописі.

Ввечері, 8 жовтня, війська РФ завдали удару по Полтавщині трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», а також атакували Україну 22-ма ударними БПЛА. За даними Повітряних сили ЗСУ, збито 21 БПЛА в Одеській, Вінницькій та Київській областях.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

За даними ООН, з 24 лютого 2022 року по серпень 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) та 24 614 зазнали поранень. В організації зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.

Форум

XS
SM
MD
LG