Вбивство лідера «Хезболли» призведе до «знищення» Ізраїлю – віцепрезидент Ірану

Могаммад Реза Ареф і його дружина вітають прихильників, Тегеран, 10 червня 2013 року

Убивство лідера «Хезболли», визнаної терористичною організацією в США, Хасана Насралли під час авіаудару по столиці Лівану призведе до «знищення» Ізраїлю, зазначив перший віцепрезидент Ірану Мохаммад Реза Ареф 28 вересня.

«Ми попереджаємо лідерів окупаційного режиму, що несправедливе кровопролиття… особливо генерального секретаря Хезболли, мученика Сейєда Хасана Насралли, призведе до їхнього знищення», – цитує Арефа іранське інформаційне агентство ISNA.

Збройні сили Ізраїлю вранці 28 вересня завдали нових ударів по, як вони стверджували, цілях «Хезболли» в південному Бейруті й у Долині Бекаа на сході Лівану, через день після серії масованих бомбардувань передмістя Бейрута, ціллю яких були Насралла й інші високопоставлені особи.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ізраїль заявляє, що завдав масованого удару по штаб-квартирі «Хезболли»

У Пентагоні заявили, що Ізраїль не попереджав США про проведення цієї операції.

Очолювана Насраллою «Хезболла», яку США визнали терористичною організацією, тоді як ЄС визнав такою лише її воєнізоване крило, але не політичну партію, встановила тісні зв’язки з іншими підтримуваними Іраном збройними угрупованнями, допомагаючи тренувати і озброювати їхніх бойовиків.

27 вересня прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу попередив в ООН, що дії Ізраїлю проти підтримуваної Іраном «Хезболли» не припиняться.

Промова Нетаньягу прозвучала на тлі дипломатичних зусиль США, Франції й інших західних союзників, які закликали до 21-денного припинення вогню після того, як цього тижня загострилися бойові дії на лівансько-ізраїльському кордоні, де Ізраїль бомбардує, як він стверджує, об’єкти підтримуваної Іраном «Хезболли».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США, «Група семи», ЄС та країни Близького Сходу закликали до перемир’я в Лівані