«Прояв зневаги»: МЗС України відреагувало на зустріч Лукашенка з Пушиліним

19 вересня Олександр Лукашенко зустрівся з ватажком угруповання «ДНР» Денисом Пушиліним

Міністерство закордонних справ України засуджує і називає проявом зневаги Білорусі до суверенітету та територіальної цілісності України проведення зустрічі Олександра Лукашенка з ватажком угруповання «ДНР» Денисом Пушиліном, йдеться у заяві МЗС.

«Україна відкидає лицемірну риторику Олександра Лукашенка щодо «принципів» співпраці з тимчасово окупованими територіями України і вважає її черговим свідченням підтримки загарбницької війни проти нашої держави», – наголошує зовнішньополітичне відомство.

Вказано, що ця зустріч не може залишитися без належного реагування і матиме «негативні наслідки для українсько-білоруських відносин».

«Закликаємо білоруський народ усвідомити, що на тлі неодноразових контактів посадових осіб Білорусі з російськими маріонетками з наших тимчасово окупованих територій постійні заяви Олександра Лукашенка про його «теплі почуття» до «братнього українського народу» звучать як насмішка, а його практичні дії руйнують принципи добросусідства і взаємної поваги, на яких будувалися відносини між українським та білоруським народами», – додали у МЗС.

19 вересня Олександр Лукашенко зустрівся з ватажком угруповання «ДНР» Денисом Пушиліним. Під час зустрічі Лукашенко заявив про готовність розвивати співпрацю з окупованим Росією українським регіоном.

Міністерство оборони Білорусі заявило 11 серпня, що начебто «відправляє додаткову військову техніку до прикордонних з Україною районів». Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко назвав заяву Міноборони Білорусі щодо «посилення» кордону з Україною «нагнітанням, щоб продовжувати підігрувати Росії».

Олександр Лукашенко підтримав повномасштабне російське вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року і дозволив використовувати територію, військову інфраструктуру і повітряний простір Білорусі для вторгнення російської армії й обстрілів українських міст, жертвами чого стали десятки тисяч мирних українців.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Лукашенко роздягнеться до білизни, але не відправить свою армію в Україну» – Павло Латушко