Міністри фінансів США і Франції обговорюють перекриття імпорту Росією західних товарів

Напередодні Джанет Єллен (на фото) провела зустріч із міністеркою фінансів Великої Британії Рейчел Рівз

Міністри фінансів Сполучених Штатів і Франції зустрілися 25 жовтня, щоб обговорити посилення санкцій щодо Росії та запобігання потраплянню західних товарів до Росії – про це повідомила міністерка фінансів США Джанет Єллен напередодні зустрічі.

«Я з нетерпінням чекаю на продовження глибокої та багаторічної співпраці між Сполученими Штатами і Франції, зокрема нашої роботи над спільними міжнародними економічними пріоритетами, починаючи з непохитної відданості підтримці України в її боротьбі проти Росії», – почала свою заяву Єллен.

Читайте також: «Росія – найбільша загроза для Заходу. Визнайте це нарешті і дійте»: на слуханнях у Конгресі США

Серед питань на порядку денному вона назвала розблокування «заморожених російських суверенних активів» для економічної та безпекової допомоги Україні.

«Ми також продовжуємо координувати зусилля щодо посилення наших санкцій проти Росії, щоб обмежити їхні доходи та зашкодити їхній здатності отримувати необхідні товари, зокрема, через треті країни, такі як Китай», – сказала американська урядовиця.

Напередодні Єллен провела зустріч із міністеркою фінансів Великої Британії Рейчел Рівз. «Міністерка Єллен засудила дії Росії та обговорила ініціативу щодо позик із надзвичайних надходжень для України», йдеться на сайті Мінфіну США.

Читайте також: «Путін і Кім досі мають до них доступ» – Сибіга про західні компоненти в збитій ЗСУ ракеті КНДР

Крім того, Єллен та Рівз висловились про необхідність «сприяти економічній стабільності на Західному березі річки Йордан, зокрема, шляхом підтримки банківських відносин між палестинськими та ізраїльськими банками».

Київ регулярно вказує на те, що в зброї, яку Росія застосовує проти України, досі є західні компоненти, попри санкції країн Європи та Америки.

За 2023-й РФ змогла імпортувати високотехнологічні чипи американського та європейського виробництва на 1 мільярд 700 мільйонів доларів, повідомляло американське видання Bloomberg із посиланням на російську митну статистику.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Bloomberg: Індія стала другим найбільшим постачальником підсанкційних технологій до Росії