Міненерго повідомило про знеструмлення в 6 областях через обстріли минулої доби

Знеструмлення були у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській і Херсонській областях (фото ілюстративне)

За минулу добу через російські обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській і Херсонській областях, повідомило Міністерство енергетики України.

«У Дніпропетровській області внаслідок атаки БпЛА на території підстанції виникла пожежа, яка призвела до знеструмлення підстанцій і побутових споживачів. Окрім цього, через низову пожежу, спричинену обстрілами, відключалась повітряна лінія, що спричинило зниження напруги і порушення руху потягів. У Запорізькій області внаслідок обриву проводів у результаті обстрілу вимикалась повітряна лінія», – йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили при цьому, що планові відключення електроенергії на 23 вересня не плануються.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна заявляє, що Росія готується атакувати українські АЕС. Як не допустити ядерного інциденту?

У Міненерго наголошують, що значні пошкодження, завдані масованими атаками Росії, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми. Крім того, російські війська не припиняють щоденних обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури.

За даними міністерства, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

Минулого тижня в місії ООН заявили, що російські удари по енергетичній інфраструктурі України завдали значної шкоди і з наближенням зими можуть призвести до ще більш руйнівних наслідків.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час