Лідер німецької опозиції висловився за надання Україні бойових літаків

Раніше Фрідріх Мерц виступив і за постачання крилатих ракет Taurus в Україну

Лідер опозиційного Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Фрідріх Мерц вважає, що Німеччина повинна надати Україні бойову авіацію, щоб вона змогла відновити контроль над своїм повітряним простором. Про це політик сказав 14 липня в ефірі німецького телеканалу ARD.

«Ми повині допомогти Україні принаймні відновити суверенітет над власним повітряним простором. Оскільки ці ракетні атаки, яких зараз стається дедалі більше, на інфраструктуру, на обʼєкти електро- і водопостачання, на лікарні і будинки для людей похилого віку, не можуть бути взяті під контроль лише з землі», – сказав політик.

Він додав, що інші країни ЄС пообіцяли надіслати Києву винищувачі для зміцнення протиповітряної оборони України і наголосив, що «німці не можуть залишитись осторонь».

Раніше Фрідріх Мерц попри відмову парламенту країни виступив і за постачання крилатих ракет Taurus в Україну.

Нідерланди та Данія 10 липня спільно зі США інформували, що перебувають у «процесі передачі» Україні американських винищувачів F-16. Повідомлялось, що українські військові розпочнуть літати на F-16 вже цього літа, але додаткові подробиці через міркування оперативної безпеки не надавались.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США, Нідерланди і Данія оголосили, що передали Україні F-16