«Його Скабєєва за 20 секунд розмаже» – Лукашенко про обіцянки Трампа швидко закінчити війну

Лукашенко наголосив, що йому не подобається теза Трампа щодо швидкого завершення війни

Олександр Лукашенко сумнівається, що кандидат в президенти США Дональд Трамп може швидко закінчити війну в Україні. Про це він сказав 23 жовтня інтервʼю російській телеведучій Ользі Скабєєвій на полях саміту БРІКС в Росії.

Лукашенко наголосив, що йому не подобається теза Трампа щодо швидкого завершення війни.

Також Лукашенко розповів, що обговорював цю тезу з президентом Росії Володимиром Путіним: «Що, прийде, топне ногою і скаже: «Ти давай закінчуй! І ти побіжиш, закінчиш?», – запитав він, але не розповів, якою була відповідь Путіна.

«Він що, прийде в Росію і скаже? Так його Скабєєва за 20 секунд розмаже так, що він не підніметься», – заявив Лукашенко.

У своїй президентській кампанії Дональд Трамп неодноразово повторював тезу, що війна між Україною та Росією закінчилася б, якби його обрали президентом.

«Якщо за мене проголосують, я поговорю з одним президентом, поговорю з другим і війна закінчиться», – заявляв він під час дебатів.

Читайте також: Трамп каже, що «виведе» США із війни в Україні у разі перемоги на виборах

Олександр Лукашенко підтримав російське повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року і дозволив використовувати територію, військову інфраструктуру і повітряний простір Білорусі для вторгнення російської армії й обстрілів українських міст, у результаті чого загинули і постраждали десятки тисяч мирних українців.

Проти Білорусі запровадили міжнародні санкції за підтримку Лукашенком російського вторгнення в Україну.

Від моменту початку широкомасштабної війни Росії проти України на території Білорусі майже безперервно проводяться військові навчання і військові збори, а Україна зміцнює свої кордони з Білоруссю.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Лукашенко отримав від Путіна орден «за виняткові заслуги»