У Києві ситуація із якістю води повністю контрольована – влада

В цілодобовому режимі оперативний штаб, який моніторить якість води у Десні і Дніпрі

Фахівці цілодобово стежать за станом води у Києві через забруднення річок. На даний час результати досліджень не викликають занепокоєння, сказав на брифінгу 11 вересня директор Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук.

«На рівні міста зібрано і працює в цілодобовому режимі оперативний штаб, який постійно моніторить і збирає інформацію від будь-яких лабораторій і досліджень стосовно якості води в річці Десна, річці Дніпро й тим паче в акваторії на території нашого міста», – розповів Ткачук.

Представник місцевої влади запевнив, що вся система міста готова до надзвичайних подій, які можуть виникнути через погіршення якості води.

27 серпня Державне агентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм повідомило, що в Росії спричинили масштабне забруднення річки Сейм. Забруднення поширилось по всій акваторії річки Сейм у межах Сумської області і дісталося Чернігівщини.

Для запобігання негативному впливу на здоровʼя населення, Київська обласна комісія ТЕБ та НС рекомендує не користуватися водою річки Десна, заборонити там купання та вилов риби в Десні, а також використання річкової води для господарських потреб та поїння худоби.

Також пресслужба Київської міської державної адміністрації зазначила, що вода, яка подається в будинки киян, – безпечна.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ситуація зі станом води у Десні в межах Чернігова покращилася – влада