Один постраждалий, пожежа на промисловому об’єкті – Київська ОВА про наслідки нічного удару РФ

Пожежники ліквідовують пожежу, що виникла внаслідок падіння уламків ракети під час російської атаки. Київська область, 12 червня 2024 року

На Київщині в ніч на 12 червня через російський удар поранена одна людина, повідомив начальник обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

За його словами, російські війська атакували регіон ракетами і БпЛА, тривога тривала майже дві години, працювали сили протиповітряної оборони.

Наслідки російської атаки на Київську область. Київська область, 12 червня 2024 року

«Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури не зафіксовано. Внаслідок падіння уламків одна людина отримала поранення – різану рану ноги. Медичну допомогу надано на місці. Від госпіталізації постраждалий відмовився. Водночас, станом на 7:00 через падіння уламків зафіксовано пошкодження низки обʼєктів в двох районах області», – йдеться в повідомленні.

За словами Кравченка, в одному з районів сталася пожежа на промисловому обʼєкті, до ліквідації якої залучені пожежно-рятувальні підрозділи Київської області, Києва, «Укрзалізниці».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: NYT: США дадуть Україні ще одну систему Patriot

«Через падіння уламків також пошкоджено приватний будинок, АЗС, гараж. В іншому районі – загорілося складське приміщення. Всі служби працюють на місцях, ліквідовуючи та фіксуючи наслідки атаки. Робота триває», – заявили в ОВА.

Раніше сьогодні в Київській міській військовій адміністрації повідомили, що вночі російські війська завдали комбінованого удару ракетами і дронами по Києву. Як повідомили в міській військовій адміністрації, всі повітряні цілі збили сили ППО, за попередніми даними, постраждалих і руйнувань немає.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: КМВА: війська РФ вночі завдали комбінованого удару по Києву

Зокрема, українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. За даними «Укренерго», вимушені відключення електроенергії — наслідок шести комбінованих цілеспрямованих атак РФ на українську енергосистему. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації. У Міненерго повідомляли, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії «Центренерго» і гідроелектростанції «Укргідроенерго».

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час