Доступність посилання

ТОП новини

КМВА: війська РФ вночі завдали комбінованого удару по Києву


Сили протиповітряної оборони збили всі повітряні цілі, повідомили в КМВА (фото архівне)
Сили протиповітряної оборони збили всі повітряні цілі, повідомили в КМВА (фото архівне)

Російські війська в ніч на 12 червня завдали комбінованого удару із застосуванням різного типу озброєння по Києву, повідомив очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«Противник випустив крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Ці ракети заходили на Київ з південного напрямку кількома хвилями. Практично одночасно з ракетами на столицю з того самого південного напрямку рухалися ворожі ударні БПлА. Під час відбиття цієї атаки противник випустив по столиці, за попередніми даними, ще й балістику», – зазначив голова КМВА.

За його словами, сили протиповітряної оборони збили всі повітряні цілі. За попередніми даними, постраждалих і руйнувань немає.

Попко додав, що точну кількість і тип ракет повідомлять у своїх звітах Повітряні сили ЗСУ. Вони цих даних поки що не наводили.

Повітряна тривога в Києві в ніч на 12 червня тривала майже дві години.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Зокрема, українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. За даними «Укренерго», вимушені відключення електроенергії — наслідок шести комбінованих цілеспрямованих атак РФ на українську енергосистему. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації. У Міненерго повідомляли, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії «Центренерго» і гідроелектростанції «Укргідроенерго».

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG