Росія: влада Курської області обмежила вʼїзд до міста Курчатов, де розташована АЕС

Курська атомна електростанція біля міста Курчатов, Курська область, Росія, 27 серпня 2024 року

Влада Курської області в Росії обмежила вʼїзд до міста Курчатов. Також вводиться пропускний режим для співробітників Курської АЕС і будівництва АЕС-2, повідомив виконувач обов’язків губернатора російського регіону Олексій Смірнов.

«Для тих, хто не має прописки, але працює в місті, передбачена можливість отримання перепусток в адміністраціях міста… Транспортні засоби, що здійснюють транзитні перевезення і раніше переміщалися територією Курчатова, повинні будуть використовувати альтернативні маршрути обʼїзду», – йдеться у дописі.

Курчатов – третє за величиною місто в Курській області, там розташовується Курська АЕС. 27 серпня туди приїжджав глава МАГАТЕ Гроссі і заявив, що в період обстрілів АЕС перебуває у «вразливому» становищі.

Читайте також: Чому Курська операція ЗСУ є пасткою для Путіна: пояснюємо

Минулого тижня Росія звинуватила Україну в підготовці нападу на Курську АЕС. Зокрема, про це заявили представниця МЗС Марія Захарова, яка закликала ООН і МАГАТЕ засудити «провокацію», і Міноборони, яке пригрозило «заходами у відповідь».

Україна звинувачення заперечила. «Україна не має ні наміру, ні можливості робити якісь подібні дії. Росія має припинити поширювати небезпечну брехню», – заявив представник українського МЗС Георгій Тихий.

Курська АЕС розташована в безпосередній близькості від Курчатова і недалеко від двох найбільших міст регіону – Курська і Желєзногорська. Там встановлюють залізобетонні укриття, повідомив голова Курської області РФ Олексій Смирнов.

Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія намагалася використати візит Ґроссі на Курську АЕС, щоб неправдиво представити Україну як загрозу – ISW