Ув’язнений у колонії в РФ кримський громадянський журналіст Бекіров 3 тижні не виходить на зв’язок – дружина

У березні 2022 року стало відомо, що російський суд в Ростові-на-Дону засудив Ремзі Бекірова до 19 років позбавлення волі

Засуджений Росією кримський громадянський журналіст Ремзі Бекіров, якого утримують у російській виправній колонії №33 міста Абакана, майже три тижні не виходить на зв’язок із сім’єю. Про це громадському об’єднанню «Кримська солідарність» розповіла його дружина Халіде Бекірова, передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

За її словами, останній лист Ремзі Бекіров написав 2 жовтня, а дзвінків сім’я не отримувала від нього понад два з половиною місяці.

«Я, як його дружина, сильно переживаю за нього. Я не знаю, що з ним, де він зараз перебуває, чи тримають його знову у ШІЗО. Тому що на той момент, коли він писав останній лист 2 жовтня, до цього він постійно перебував у штрафному ізоляторі, причому за абсолютно необґрунтованими звинуваченнями», – розповіла Бекірова.

Читайте також: «Росія створила новий вид злочину»: українські правозахисники на Форумі 2000

Вона також зазначила, що написала скарги до прокуратури та Федеральної служби виконання покарань і чекає від відомств відповіді.

«Я вимагаю, щоб вони щось зробили, щоб перестали чинити тиск на мого чоловіка… Я вважаю, що цей (тиск – ред.) відбувається через його погляди, через те, що він політичний в’язень, а також журналіст», – додала дружина ув’язненого.

У березні 2019 року російські силовики провели у Криму обшуки у будинках кримськотатарських активістів, зокрема, представників громадського об’єднання «Кримська солідарність». Загалом затримали 24 людей, серед них цивільні журналісти Осман Аріфмеметов, Рустем Шейхалієв, Ремзі Бекіров. 27 та 28 березня 2019 року російський суд у Сімферополі заарештував усіх затриманих.

10 березня 2022 року стало відомо, що суддя російського Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону засудив Ремзі Бекірова до 19 років позбавлення волі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Стан засудженої РФ кримчанки Ірини Данилович погіршився – представництво президента