У ГУР заявили про звільнення від військ РФ Кругляківки Куп’янського району

Прикордонник бригади «Гвардії наступу» піднімає прапор України у прикордонному з РФ населеному пункті Тополі на Харківщині, який перебував у «сірій зоні», 11 листопада 2023 року. Фото ілюстративне

Спецпризначенці Головного управління розвідки Міністерства оборони звільнили від російських військ село Кругляківка Куп’янського району на Харківщині та його околиці, повідомила пресслужба ГУР 18 жовтня.

«Операція із повернення контролю над важливим для оборони Куп’янська населеним пунктом тривала з 7 по 14 жовтня 2024 року... Завдяки професійним та сміливим діям спецпризначенців ГУР росіяни у Кругляківці втратили більше взводу піхоти ― загарбників знищено у ближніх боях», – йдеться у повідомленні.

Також у ГУР зазначили, що під час штурму спецпризначенці змогли взяти в полон російських військових.

В українській розвідці заявили, що під час штурмових дій взято в полон російських військових для поповнення обмінного фонду.

16 жовтня розвідники повідомляли, що підрозділи «Артан», «Kraken» та Міжнародний легіон «зачистили 400 гектарів лісового масиву на північ від Липців», становище російських військ на цьому відрізку фронту «погіршене та близьке до безнадійного». У ГУР вважають, що успішна місія створює умови для подальшого витіснення окупантів з півночі Харківщини.

У російському Міноборони цю інформацію не коментували.

За даними очільник Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, на Купʼянському напрямку Харківської області ситуація постійно змінюється – російські війська наближалися до міста на чотири кілометри. У регіоні триває примусова евакуація громадян. Про це очільник ОВА розповів в ефірі телемарафону 17 жовтня.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Тоха, братику, з поверненням!» Як Курська операція вплинула на харківський фронт?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Зачистили 400 гектарів лісу»: ГУР повідомляє про операцію на півночі Харківщини