Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на фронті за добу було 210 зіткнень, близько половини – на двох напрямках


Танкісти 25-ї Січеславської бригади, Покровський напрямок, Донецька область, жотень 2024 року
Танкісти 25-ї Січеславської бригади, Покровський напрямок, Донецька область, жотень 2024 року

Ситуація на фронті залишається напруженою, протягом минулої доби зафіксовано 210 бойових зіткнень, повідомив у ранковому зведенні 18 жовтня Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільше боїв, згідно з наведеними даними, було на Покровському і Курахівському напрямках.

«На Покровському напрямку наші захисники зупинили 50 штурмових і наступальних дій агресора в районах населених пунктів Суха Балка, Промінь, Сухий Яр, Новоторецьке, Михайлівка, Лисівка, Селидове. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу населених пунктів Промінь і Селидове», – йдеться в повідомленні.

«На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 47 атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед поблизу Катеринівки, Антонівки й Георгіївки. Окрім цього, ворог атакував поблизу Ізмайлівки, Новодмитрівки, Курахового, Гірника, Костянтинівки, Зоряного, Гострого і Водяного», – додали в Генштабі.

Крім того, 19 атак російських сил було на Куп’янському напрямку, 21 – на Лиманському, сім – на Харківському, по вісім – на Краматорському і Торецькому, 11 штурмів було на Времівському напрямку, п’ять на Придніпровському і один на Оріхівському.

«За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах 62 авіаудари, зокрема, скинув 113 КАБ. Крім цього, здійснив понад 4060 обстрілів, з них 125 – із реактивних систем залпового вогню і залучив для ураження близько 1450 дронів-камікадзе», – зазначили у Генштабі.

Вночі 17 жовтня проєкт DeepState повідомив, що російські війська просунулися вперед одразу на трьох напрямках. Аналітики зафіксували прогрес РФ на Торецькому напрямку біля Нью-Йорка, на Курахівському біля Катеринівки і Новоселидівки, а також на Покровському біля Селидового.

Силам оборони України вдалося відновити позиції в районі Липців Харківської області поблизу кордону з РФ, писали аналітики DeepState.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті, опублікованому в ніч на 18 жовтня за київським часом, відзначив, що українські війська нещодавно просунулися під Торецьком і Покровськом, а російські сили – в Курській області РФ і поблизу Часового Яру, Покровська і Курахового на Донеччині.

Форум

XS
SM
MD
LG