Доступність посилання

ТОП новини

ОВА: війська РФ підходили на 4 км до Купʼянська, з Харківщини планують евакуювати понад 10 тис людей


Синєгубов зазначив, що із вересня цього року з Купʼянської громади виїхало майже півтори тисячі людей
Синєгубов зазначив, що із вересня цього року з Купʼянської громади виїхало майже півтори тисячі людей

На Купʼянському напрямку Харківської області ситуація постійно змінюється – російські війська наближалися до міста на чотири кілометри. У регіоні триває евакуація громадян, розповів в ефірі телемарафону 17 жовтня очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Ворог вже наближався, скажімо так, найближче до межі міста Куп’янська, на чотири кілометри. Звичайно, Збройні сили його постійно знищують, однак та динаміка, яка є, вона повністю несе небезпеку для цивільного населення і цього населеного пункту. Тому, звичайно, ми маємо сприяти Збройним силам ефективно вести оборону і для цього ми маємо по-максимуму евакуювати цивільне населення», – сказав очільник ОВА.

Синєгубов зазначив, що із вересня цього року з Купʼянської громади виїхало майже півтори тисячі людей, а сьогодні планують евакуювати 250 місцевих жителів.

«Пріоритет лівий берег Осколу, тому що там вже унаслідок обстрілів відсутні комунікації… Маємо з тих територій вивезти приблизно 2500 людей. Якщо брати всю евакуацію, яка проводиться на Харківщині, план майже 10500 тисяч людей», – розповів він.

15 жовтня на Харківщині оголосили обов’язкову евакуацію для всіх жителів із чотирьох громад Куп’янщини, включно з містом Куп’янськ. А саме із Кіндрашівської, Курилівської та Петропавлівської громад.

У червні Рада оборони Харківщини ухвалила рішення про розширення зони примусової евакуації сімей із дітьми з чотирьох районів: Ізюмського, Богодухівського, Куп’янського та Чугуївського.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область.

За даними Генштабу ЗСУ за минулу добу, 16 жовтня, на Купʼянському напрямку російські війська атакували 18 разів біля Кучерівки, Піщаного, Степової Новоселівки, Лозової та Вишневого.

Форум

XS
SM
MD
LG