КНДР стверджує, що цього тижня її армію поповнили 1,4 мільйона осіб

Прапор КНДР, фото ілюстративне

Державні ЗМІ Північної Кореї повідомили 16 жовтня, що цього тижня близько 1,4 мільйона молодих людей, включно зі студентами і представниками молодіжних організацій, вступили або повернулися до армії.

Молоді люди сповнені рішучості боротися у «священній війні знищення ворога зброєю революції», йдеться у повідомленні Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК).

Заява Північної Кореї про те, що понад мільйон молодих людей зараховується до Корейської народної армії лише за два дні, оприлюднена в час, коли напруженість на Корейському півострові зростає.

Торік ЗМІ Північної Кореї зробили подібну заяву про те, що її громадяни добровільно приєдналися до армії, щоб воювати проти Сполучених Штатів.

15 жовтня Північна Корея підірвала ділянки автошляхів і залізничних ліній на своєму боці кордону між двома Кореями, що спонукало південнокорейських військових здійснити попереджувальні постріли.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Північна Корея вступає у війну проти України? Чого захоче Кім Чен Ин від Путіна?

Пхеньян також звинуватив Сеул у надсиланні безпілотників до столиці КНДР, також загострення між КНДР і Південною Кореєю спостерігається через повітряні кулі зі сміттям, які із травня Північна Корея надсилає через кордон. Пхеньян заявив, що запуски є відповіддю на повітряні кулі з антирежимною агітацією, які надсилають активісти з Півдня. «Якщо розпочнеться війна, Республіка Корея буде стерта з мапи. Оскільки вона хоче війни, ми готові покласти край її існуванню», – йдеться в заяві північнокорейської агенції ЦТАК.