Доступність посилання

ТОП новини

Кулі зі сміттям із КНДР заважають роботі аеропортів Сеула


Приземлення чергової кулі зі сміттям на території Південної Кореї, фото ілюстративне
Приземлення чергової кулі зі сміттям на території Південної Кореї, фото ілюстративне

Повітряні кулі з прикріпленими сміттєвими мішками, які запускаються Північною Кореєю, створюють перешкоди для роботи південнокорейських аеропортів, повідомила 25 вересня агенція Reuters із посиланням на південнокорейського чиновника. Від кінця травня Північна Корея запустила понад 5500 таких куль.

Сміттєві кулі вже призвели до неодноразового закриття злітно-посадкових смуг в аеропортах Інчхон та Кімпхо. Сумарний час зупинок роботи становив 413 хвилин.

Збройні сили Південної Кореї повідомили, що відстежують повітряні кулі з моменту їхнього запуску. 23 вересня військові заявили, що готові вжити «жорстких заходів», якщо Північна Корея перейде певні кордони, проте не уточнили, які заходи мають на увазі.

Запуски повітряних куль зі сміттям розпочалися у відповідь на південнокорейські кулі з пропагандистськими листівками, які поширювалися на території Північної Кореї. Одна з таких куль зі сміттям приземлилася на території резиденції президента Південної Кореї Юн Сок Йоля, на місце були викликані служби екстреного реагування.

У липні Південна Корея відновила трансляції через гучномовці на кордоні з Північною Кореєю, включно із закликами переходити на бік Півдня, новинами та популярними піснями, забороненими в КНДР. Пхеньян раніше погрожував застосувати артилерію, щоб знищити джерела мовлення.

Форум

XS
SM
MD
LG