Доступність посилання

ТОП новини

«Новий рівень відчаю Росії» – США про повідомлення, що солдати КНДР воюють на боці РФ проти України


Військовий парад у Північній Кореї, ілюстративне фото
Військовий парад у Північній Кореї, ілюстративне фото

Сполучені Штати «стурбовані» повідомленнями про те, що північнокорейські солдати воюють на боці Росії у війні проти України, заявили в Білому домі 15 жовтня.

Речник Ради національної безпеки США Шон Саветт заявив, що участь військ КНДР у війні проти України, якщо ці повідомлення є правдивими, означатиме значне посилення співпраці між Північною Кореєю та РФ у військовій сфері.

«Такий крок також свідчитиме про новий рівень відчаю Росії, оскільки вона продовжує зазнавати значних втрат на полі бою у своїй жорстокій війні проти України», – сказав Саветт.

Вашингтон стверджує, що Північна Корея постачала Росії балістичні ракети та боєприпаси. Москва і Пхеньян заперечували постачання зброї, але пообіцяли зміцнювати військові зв’язки, включно зі спільними навчаннями.

Раніше цього тижня президент України Володимир Зеленський звинуватив Північну Корею в надсиланні персоналу для збройних сил Росії. Український лідер заявив, що розвідувальні служби поінформували його про «фактичну участь Північної Кореї у війні».

У Кремлі відкинули ці звинувачення як «фейкові новини».

Форум

XS
SM
MD
LG