Кличко оголосив 9 липня днем жалоби в Києві

Наслідки атаки на дитячу лікарню «Охматдит», Київ, 8 липня 2024 року

Міська влада Києва оголосила 9 липня днем жалоби «у звʼязку з терористичною атакою Росії на цивільні обʼєкти», повідомив мер столиці Віталій Кличко.

«У цей день будуть приспущені прапори на всіх комунальних будівлях міста. Також рекомендовано приспустити державні прапори на будівлях державної та приватної форм власності. 9 липня в місті заборонені будь-які розважальні заходи. Звертаємося до телеканалів та радіостанцій внести відповідні зміни до сітки мовлення», – написав міський голова в телеграмі.

У Києві досі триває розбір завалів на місцях влучань російських ракет. За останніми даними ДСНС, у столиці загинули 22 людини, постраждали 72.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Удар по лікарні «Охматдит». Київ, Дніпро, Кривий Ріг... Все, що відомо про наслідки ракетної атаки РФ (фото)

Російські війська вранці 8 липня завдали по Україні ракетних ударів. Зокрема, по Києву, Дніпру, Кривому Рогу і Донеччині. Сили оборони України збили 30 із 38 російських ракет, повідомили у Повітряних силах. У цілому в Україні внаслідок цієї атаки загинули 36 цивільних.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Зафіксовано момент влучання російської ракети Х-101» – судовий експерт про атаку на «Охматдит»