Доступність посилання

ТОП новини

«Зафіксовано момент влучання російської ракети Х-101» – судовий експерт про атаку на «Охматдит»


Наслідки ракетного удару по дитячій лікарні «Охматдит» у центрі Києва, 8 липня 2024 року
Наслідки ракетного удару по дитячій лікарні «Охматдит» у центрі Києва, 8 липня 2024 року

Судові експерти Міністерства юстиції України за отриманими відеокадрами та вилученими на місці події залишками ракети зробили попередні висновки щодо удару, завданого зранку 8 липня по дитячій лікарні «Охматдит» у центрі Києва. Про це повідомив заступник міністра юстиції України Андрій Гайченко.

«За результатами дослідження встановлено, що на наданих відео- та фотоматеріалах зафіксовано момент влучання російської ракети Х-101 у дитячу лікарню «Охматдит», – ідеться у висновку старшого судового експерта, прізвище якщо Гайченко закрив у скріншоті документа.

Російське міністерство оборони вдень 8 липня стверджувало, що «численні опубліковані фото та відеокадри з Києва однозначно підтверджують факт руйнувань унаслідок падіння української ракети ППО, запущеної з зенітного ракетного комплексу в межах міста».

Число жертв комбінованої ракетної атаки, здійсненої російськими військовими 8 липня, в Києві сягнуло 21.

Серед інших об’єктів, під російський ракетний удар потрапило одне з приміщень дитячої лікарні «Охматдит». Постраждав корпус, де були діти на діалізі, розповів міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко. Мер міста Віталій Кличко повідомив, що в лікарні 16 постраждалих. Семеро з них – діти. 15 поранених госпіталізували. У ДСНС уточнили, що внаслідок ракетного удару по дитячій лікарні загинули двоє людей.

Російські війська вранці 8 липня завдали по Україні ракетних ударів. Зокрема, по Києву, Дніпру, Кривому Рогу і Донеччині. Сили оборони України збили 30 із 38 російських ракет, повідомили у Повітряних силах.

Форум

XS
SM
MD
LG