На тлі Курської операції Білий дім анонсує нові пакети допомоги Україні

Джон Кірбі не повідомив жодних подробиць.

США нададуть додаткові пакети безпекової допомоги для України найближчими днями, заявив речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі в інтерв’ю MSNBC у четвер, повідомляє Reuters.

Він не повідомив жодних подробиць.

Ця заява Кірбі з’явилися після того, як раніше в четвер пресслужба міністра оборони України Рустема Умерова повідомила про його продуктивну розмову з американським колегою Ллойдом Остіном про ситуацію на полі бою та потреби України в обороні.

Читайте також: Не виключено, що це лише підготовка – військовий експерт Гендельман про атаку ЗСУ на Курську область

Українська армія, за даними російської сторони, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. Відтоді у регіоні тривають бої. Влада Курської, Брянської і Бєлгородської областей Росії запровадила режим контртерористичної операції на території регіонів.

Спочатку українська сторона зберігала тишу щодо подій у Курській області РФ. 12 серпня Київ вперше підтвердив проведення ЗСУ наступальної операції в Курській області Росії.

Читайте також: Пентагон про події в Курській області РФ: «це узгоджується з нашою політикою»

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 15 серпня заявив, що українські військові взяли під контроль 82 населені пункти у Курські області РФ. У регіоні створили українську військову комендатуру, яку очолив генерал-майор Едуард Москальов.

12 серпня виконувач обов’язків губернатора Курської області Росії Олексій Смирнов на нараді з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що під контролем Збройних сил України перебувають 28 населених пунктів регіону.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Росії «стурбовані швидким просуванням» ЗСУ на Курщині, зводять укріплення – ISW
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Держдепартаменті США вказали на іронічність слів Путіна про «провокацію» України в Курській області РФ