У ГУР кажуть про «успішну» кібератаку на російське підприємство з розробки ядерної зброї

Кіберфахівці ГУР спільно з хакерською групою «ВО Team» «продуктивно попрацювали» під Челябінськом

Кіберфахівці ГУР спільно з хакерською групою «ВО Team» «продуктивно попрацювали» під Челябінськом – «було паралізовано роботу підприємства, яке розробляє ядерну зброю Росії», йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

За даними ГУР, «хакери здійснили успішну атаку на єдиного провайдера у місті Снєжинськ Челябінської області РФ компанію «Вега». У результаті було виведено з ладу його 1173 комутатори і 10 серверів».

«Інформація на серверах «Веги» – знищена. Без інтернету та послуг звʼязку майже тиждень залишається низка стратегічних підприємств міста», – повідомили в розвідці.

Серед підприємств, які залишились без зв’язку, за даними ГУР, «ВНИИТФ» (Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики) – «це російське підприємство-розробник ядерних боєприпасів, яке було підключене лише до провайдера «Вега».

«Вдала атака у кіберпросторі агресора дозволила отримати персональні дані працівників та масив інших документів вказаного заводу, який перебуває під санкціями», – повідомили в ГУР.

Представники розвідки зауважили, що «здобута інформація, зокрема, дозволяє встановити механізми обходу санкцій і причетних до цього осіб».

«Наслідком кібероперації також стала загроза зриву держоборонзамовлення агресора, про що свідчать коментарі у місцевих пабліках Снєжинська», – додали в ГУР.

Редакція Радіо Свобода наразі не має можливості перевірити ці дані з незалежних джерел.

Раніше, 9 серпня, в ГУР повідомили, що здійснили рейд на окуповану силами РФ Кінбурнську косу. Відомо, що «під час операції були знищені десятки росіян та їх техніка».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Криму знищили російський швидкісний катер «Тунець» – ГУР