Сили РФ вдарили по Херсону: серед поранених рятувальник, поліцейські, працівник ОВА

Наслідки обстрілів Херсона силами РФ, фото ілюстративне

Сили РФ вкотре вдарили по Херсону, йдеться в повідомленні Національної поліції.

«Ввечері (11 липня – ред.) російські війська з танку обстріляли Дніпровський район Херсона», – кажуть правоохоронці.

За даними відомства, на місце одразу прибули працівники поліції, ДСНС разом з комунальними службами.

«У цей час росіяни вкотре застосували звичну для них тактику – за короткий проміжок часу двічі завдали ударів з безпілотників по працівниках профільних служб», – розповіли у поліції.

Постраждали двоє 21-річних працівників херсонської поліції, 34-річний рятувальник, 38-річний працівник пресслужби Херсонської ОВА та 55-річний цивільний чоловік – у них мінно-вибухові травми, поранення та контузії, кажуть у Нацполіції.

«Також механічних пошкоджень зазнав пожежний автомобіль», – додали правоохоронці.

Крім того, за даними поліції, пошкоджені багатоповерховий і три приватні будинки, а також цивільний автомобіль.

Раніше, 9 липня, російська армія атакувала Херсон. Внаслідок обстрілу постраждав 49-річний чоловік. Також війська РФ атакували з безпілотника двох людей у місті, які перебували поблизу річки.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час