Влада: війська РФ атакували дроном маршрутку у Херсоні, шестеро постраждалих

Карета швидкої допомоги, посічена уламками після обстрілу військами РФ Херсон, Україна, червень 2024 року. Фото ілюстративне

Російські військові 8 вересня атакували дроном маршрутку у Херсоні, написав у телеграмі голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«Четверо людей постраждали внаслідок скиду вибухівки з дрона на маршрутку. Двоє людей в момент удару знаходились на вулиці. Усі потерпілі під наглядом медиків, їм надають необхідну допомогу», – йдеться у дописі.

Російські війська щодня регулярно атакують дронами українські регіони. Найчастіше про скиди вибухівок з російських дронів по цивільних повідомляє влада Херсонщини, Сумщини, Чернігівщини та Харківщини.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сили РФ накрили касетними боєприпасами селище на Донеччині, є загиблі і поранені – прокуратура

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час