ДСНС: кількість постраждалих внаслідок авіаудару по Харкову зросла до 13 людей

Наслідки одного з попередніх російських ударів по Харкову, фото ілюстратине

Зросла кількість постраждалих внаслідок авіаудару по Харкову, який стався 20 жовтня близько 22 години, йдеться у повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За даними рятувальників, кількість постраждалих зросла до 12 людей, раніше було відомо про 12 травмованих.

«Вчора близько 22:00 під ударами ворожих керованих авіабомб опинилися житлові квартали та цивільна інфраструктура Харкова. Вибухами пошкоджено лінії електропередач, багатоквартирні будинки, гаражі, АЗС, приватні домоволодіння та автомобілі», – зазначили у ДСНС.

Харків увечері 20 жовтня опинився під атакою сил РФ із застосуванням керованих авіабомб. За даними міського голови Харкова Ігоря Терехова, під ударами опинилися три райони міста, «в деяких з них є певні проблеми з електропостачанням».

Вранці 22 жовтня голова ОВА Олег Синєгубов уточнив, що внаслідок авіаудару по Основ’янському району Харкова пошкоджено 4 житлові будинки, 6 нежитлових будівель та 14 автомобілів, 11 постраждалих. Крім того, за його даними, «у Київському районі міста внаслідок обстрілу пошкоджено 7 житлових будинків, 8 нежитлових будівель та 3 автомобілі, АЗС, постраждала одна людина».

У Ізюмському районі у селі Новоплатонівка «внаслідок обстрілу пошкоджено приватний будинок, горіли конструктивні елементи житлового будинку. Під завалами виявлені тіло 71-річного чоловіка та тіло 72-річної жінки».

Крім того, відомо, що внаслідок авіаудару у Харкові «виникло два незначних осередки пожеж, які рятувальники оперативно ліквідували».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час