Мільярдер Іванішвілі заявляє про «катастрофу та руїни» в Грузії в разі перемоги опозиції

Засновник та почесний голова владної партії «Грузинська мрія» Бідзіна Іванішвілі

Засновник та почесний голова владної партії «Грузинська мрія» Бідзіна Іванішвілі після голосування у Тбілісі 26 жовтня закликав громадян Грузії прийти на вибори. За його словами, в разі перемоги опозиції країну чекає катастрофа.

«Нинішні вибори відрізняються тим, що іноземна держава має виражені інтереси, які вона може негайно доручити своїй агентурі, якщо ми їх оберемо. Вам відомо, що по сусідству триває війна. Країна, яка керує агентурою і яка, на жаль, сьогодні в політиці, має термінове завдання – якимось чином залучити Грузію до бойових дій. Запевняю вас, що це не триватиме багато часу, це відбудеться миттєво, і замість того, щоб дбати про розвиток країни, ми отримаємо катастрофу та руїни в країні», – сказав мільярдер.

Прем’єр Грузії Іраклі Кобахідзе, який також представляє «Грузинську мрію», після голосування заявив, що рейтинг владної партії сягає 60%, тому опозиція має «змиритися з тим, що грузинський народ остаточно відмовився повертатися до темного минулого».

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, яка є опоненткою «Грузинської мрії», сказала, що «проголосувала за нову Грузію, за ту Грузію, заради якої я приїхала до цієї країни 22 роки тому».

«Я проголосувала за ту Грузію, за яку молилися всі мої батьки, за яку молиться вся Грузія. Цієї ночі ми всі будемо переможцями. Ніхто не засмутиться, тому що переможе Грузія», – заявила вона.

19 жовтня Зурабішвілі заявила, що для продовження євроінтеграції на виборах необхідно підтримати чотири проєвропейські партії. Напередодні вона закликала громадян до активності на виборах.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Грузія: президентка Зурабішвілі закликала громадян до активності на виборах

О 08:00 у Грузії (це 7:00 за Києвом) відкрилися виборчі дільниці для голосування на парламентських виборах.

150 депутатів законодавчого органу вперше будуть обрані не за змішаною, як раніше, а повністю за пропорційною системою. Щоб потрапити до парламенту XI скликання, партіям необхідно подолати п’ятивідсотковий бар’єр.

Ці вибори називають історичними, оскільки їхній результат може вказати або на майбутню інтеграцію держави з ЄС, або на зближення з Москвою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Все, що потрібно знати про вирішальне голосування у Грузії