Генштаб про нічний удар РФ: сили ППО збили 10 «Шахедів» і крилату ракету

Уламки «Шахеда» (архівне фото)

У ніч на 21 листопада російські війська завдали чергового удару по Україні, застосувавши чотири зенітні керовані ракети С-300, крилату ракету «Іскандер-К» й 11 ударних дронів типу Shahed-136/131, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

«Силами й засобами протиповітряної оборони знищено крилату ракету «Іскандер-К» і 10 ударних БпЛА. Руйнувань і пошкоджень зазнали Центральна міська лікарня в місті Селидово Донецької області, будівля шахти «Котляревська» й інша цивільна інфраструктура», – йдеться в ранковому зведенні.

У Повітряних силах пізніше заявили, що дронів було 10, дев’ять із них збили.

У командуванні також повідомили, що протягом минулої доби на фронті відбулося 70 бойових зіткнень.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Уже є FPV-дрони, зібрані повністю в Україні»: чим Мінстратегпром забезпечить фронт. Інтерв'ю із Анною Гвоздяр

«Ворог завдав п’ять ракетних, 10 авіаційних ударів, здійснив 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку загарбники вели штурмові дії в районах Синьківки і східніше від Петропавлівки Харківської області, де українські військові відбили 10 атак.

«На Лиманському напрямку окупанти наступальних (штурмових) дій не вели. На Бахмутському напрямку наші захисники відбили 20 атак противника в районах Кліщіївки, Андріївки і східніше від Південного Донецької області. Також Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше від Бахмута Донецької області», – заявили у командуванні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сирський: біля Бахмута тривають «важкі бої», на Лиманському напрямку РФ стягує резерви

За повідомленням, на Авдіївському напрямку загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку. «Наші воїни стійко тримають оборону і завдають ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника східніше від Новобахмутівки, Степового, Авдіївки і Первомайського Донецької області, де Силами оборони відбито 10 атак», – зауважили в Генштабі.

Крім того, за повідомленням, українські військові минулої доби відбили атаки сил РФ на Мар’їнському, Шахтарському, Запорізькому напрямках.

У ніч на 21 листопада Повітряні сили ЗСУ повідомляли, що російські військові розпочали чергову атаку з використання іранських безпілотників типу «Шахед». Тривогу оголошували в Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Рівненській, Житомирській областях.

Російські військові регулярно обстрілюють українські міста і села, розташовані в межах досяжності їхньої артилерії, ракетних систем залпового вогню, ракет і дронів. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час