На фронті зафіксовано майже 160 боєзіткнень, третина на Покровському напрямку – Генштаб

Український військовослужбовець стріляє з артилерійської гармати Д-30 у бік російських позицій поблизу Торецька, Донецька область, Україна, 22 вересня 2024 року

Із початку доби на фронті відбулося 159 бойових зіткнень. Найбільшу активність війська РФ проявляли на Покровському напрямку, де провели 53 штурмових і наступальних дій, йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ 25 вересня.

«Інтенсивно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку. Тут, впродовж дня, агресор здійснив 53 штурмових та наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районах Новоторецька, Лисівки, Новогродівки, Гродівки, Селідового та Костянтинівки. Загалом, 47 атак на напрямку українські захисники вже відбили, ще шість бойових зіткнень тривають. Ситуація складна, проте контрольована Силами оборони», – кажуть військові.

За даними штабу, на Курахівському нараховується 23 бойових зіткнення. Російські військові намагаються просунутися в районах населених пунктів Цукурине, Гірник та Георгіївка.

«21 раз ворог атакував на Лиманському напрямку, намагаючись просунутися в напрямку населених пунктів Греківка, Новосадове, Білогорівка, Зарічне та Ямпіль. Одинадцять атак противника нашим підрозділам вдалося відбити, ще десять бойових зіткнень тривають, ситуація напружена», – вказано у зведенні.

Також російська армія проводила наступальні дії на Харківському, Куп’янському, Краматорському, Торецькому, Времівському, Оріхівському і Придніпровському напрямках.

22-23 вересня проєкт DeepState повідомив про низку успіхів російської армії на Донбасі – агресор просунувся вглиб Торецька, біля Нью-Йорка на південний схід від Торецька, біля Цукуриного на південний схід від Селидового, а також біля Водяного, Пречистівки та Вугледару.

У своєму звіті, оприлюдненому 24 вересня, американський Інститут вивчення війни (ISW) заявив, що російські війська досягли околиць Вугледару на Донеччині під час посиленого наступу поблизу населеного пункту, але його можливе захоплення навряд чи дасть російським військам якусь особливу оперативну перевагу для подальших наступальних операцій у західній частині Донецької області.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗСУ відступлять з Вугледара, якщо місто буде розвалене – військовий Іван Тимочко