Доступність посилання

ТОП новини

ГУР: агрегатний завод у Вовчанську звільнили від сил РФ



Територію агрегатного заводу передали під контроль ЗСУ після зачистки усіх 30 будівель об’єкту
Територію агрегатного заводу передали під контроль ЗСУ після зачистки усіх 30 будівель об’єкту

У Головному управлінні розвідки Міноборони заявили, що його підрозділи звільнили від російських військ Вовчанський агрегатний завод.

Як повідомляє пресслужба розвідки, в результаті «надзвичайно складної та успішної» операції підрозділи ГУР повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу та знищили окупантів в усіх будівлях підприємства.

У розвідці зазначають, що операцію провели спецгрупи «Стугна», «Парагон», РДК, «Юнгер», БДК, «Терор», постійно вступаючи в контактні бої з противником в умовах щільної забудови.

«Росіяни перетворили агрегатний завод у свою пропагандистську «фортецю», задіюючи в її обороні найбільш мотивовані та професійні підрозділи, серед яких були навіть бійці 45 бригади СпП повітряно-десантних військ (Кубінка, Москва)», – йдеться у повідомленні.

Територію агрегатного заводу передали під контроль ЗСУ після зачистки усіх 30 будівель об’єкту, додають у ГУР.

Сили оборони 9 серпня інформували, що біля Вовчанська на Харківщині армія РФ готується до штурмів у районі агрегатного заводу і багатоповерхової забудови.

Згодом, 25 серпня, в оперативно-тактичному угрупованні «Харків» заявляли, що на агрегатному заводі у Вовчанську Харківської області залишаються російські військові, вони заблоковані вже декілька місяців.

Форум

XS
SM
MD
LG