Генштаб: на фронті було 197 зіткнень, найбільше – на Курахівському напрямку

«Зуби дракона» біля Покровська. Донецька область, жовтень 2024 року

На фронті протягом минулої доби відбулося 197 бойових зіткнень, найбільше – 59 – на Курахівському напрямку, свідчать дані українського Генштабу.

«Сили оборони продовжують стримувати ворога на Курахівському напрямку. В районах населених пунктів Гірник, Новодмитрівка, Курахівка, Костянтинівка, Максимільянівка, Антонівка, Курахове, Водяне окупанти 59 разів намагалися прорвати українські оборонні рубежі», – йдеться в повідомленні.

46 атак, за даними командування, минулої доби українські військові відбили на Покровському напрямку, де російські сили намагалися просунутися неподалік населених пунктів Михайлівка, Воздвиженка, Миролюбівка, Новотроїцьке і Сухий Яр. «Основні ж зусилля ворог зосереджував у районах Селидового і Променя, де відбулося відповідно 22 і 9 боєзіткнень», – йдеться в повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Можливі варіанти завершення війни: висновки західних експертів після оприлюднення «Плану Зеленського»

За даними Генштабу, бої також тривали на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Торецькому, Времівському, Оріхівському, Придніпровському напрямках.

«За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах три ракетних удари із застосуванням шести ракет, а також 78 авіаційних ударів, зокрема скинув 135 керованих авіабомб. Крім цього, здійснив більше ніж чотири тисячі обстрілів, із них 136 – із реактивних систем залпового вогню, та задіяв для уражень 1424 дронів-камікадзе», – йдеться в повідомленні.

Курахівський напрямок став найгарячішим упродовж минулого тижня, війська РФ наблизилися до адміністративних меж самого міста, пише проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Дивна «клешня» під Кураховим: РФ потрібні ворота на Покровськ та Запоріжжя

Особливістю театру бойових дій тут стала «клешня» – вклинення агресора в оборону ЗСУ на східному фланзі оборони Курахового. Вона почала рости з окупацією селища міського типу Гостре 21 вересня убік села Острівське.

16 жовтня – з окупацією села Острівське – «клешня» простягнулася більше, ніж на чотири кілометри на північний захід і сягнула, фактично, адміністративних меж міста Курахове. Таке просування було успішним, у тому числі, завдяки перевазі військ агресора у живій силі, наголосили у DeepState.

На Курахівському напрямку російські війська рухаються колонами, а до механізованих штурмів почали залучати чималу кількість піхоти, повідомив в ефірі Свобода.Ранок (проєкт Радіо Свобода) Назар Войтенков, в.о пресофіцера 33-ї ОМБр.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час