Генштаб: за добу на фронті зафіксували 158 зіткнень, понад третина – на Покровському напрямку

Українські військові на пункті пропуску на кордоні з Росією, в Сумській області, Україна, 13 серпня 2024 року

Протягом минулої доби на фронті зафіксували 158 бойових зіткнень, понад третина з них припадає на Покровський напрямок, повідомив у ранковому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України.

«На Покровському напрямку наші захисники відбили 63 атаки. Найбільше – в районах Новогродівки, Михайлівки і Воздвиженки», – йдеться в повідомленні.

Також, за даними командування, 24 рази російські війська намагалися просунутися вперед на Торецькому напрямку, діяли в районах населених пунктів Північне, Нью-Йорк, Неліпівка, Залізне «і, найактивніше, біля Торецька», де також завдали п’ять ударів дев’ятьма керованими авіабомбами.

Читайте також: Донбас – важливіший? Чому Росія не перекидає війська зі сходу України на Курщину

Бої тривали також на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Курахівському, Времівському, Придніпровському напрямках.

«На кордоні з Чернігівською областю противник зберігає військову присутність, проводить розвідувальну діяльність. Наші воїни продовжують активними діями виснажувати бойовий потенціал ворога, зокрема й під час операції в Курській області РФ», – заявили в Генштабі.

Покровський напрямок залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останнього місяця фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

Напередодні в ефірі Радіо Свобода начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк заявив, що, враховуючи терміни просування російської армії, у жителів Покровська є тиждень-два на евакуацію.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час