Генштаб про ситуацію на фронті: найгарячіше зараз на Покровському і Торецькому напрямках

Українські військові на Донеччині, червень 2024 року

Від початку доби кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 64, найгарячіше зараз на Покровському і Торецькому напрямках, повідомив у зведенні станом на 16:00 5 серпня Генеральний штаб Збройних сил України.

«На Торецькому напрямку противник за підтримки бомбардувальної авіації 15 разів атакував позиції наших військ. На даний час триває сім боєзіткнень поблизу Торецька і Нью-Йорка. За сьогоднішній день противник скинув на Торецьк десять керованих авіаційних бомб. Залишається напруженою ситуація на Покровському напрямку. В районах Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої, Карлівки і Яснобродівки точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 21 спробу штурмувати українські позиції. Тривають бої в десятьох локаціях», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, бойові зіткнення також були і тривають на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Курахівському, Времівському, Придніпровському напрямках.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗСУ відійшли, та лише на більш захищені позиції. Що відбувається в районі Часового Яру?

Покровський напрямок протягом останніх місяців залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, що війська РФ після невдалого наступу на Харків зосередили найбільшу кількість техніки і особового складу на Покровському напрямку.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи. За його словами, сили РФ намагаються прорвати оборону ЗСУ на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час