Генштаб: на фронті було 69 зіткнень, РФ завдала чергового авіаудару по Україні

«Силами і засобами протиповітряної оборони знищено чотири ворожих БпЛА»

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що в ніч на 10 листопада російські війська завдали чергового авіаційного удару по Україні, застосувавши п’ять ударних безпілотників типу Shahed-136/131.

«Силами і засобами протиповітряної оборони знищено чотири ворожих БпЛА», – йдеться в ранковому зведенні.

За даними командування, протягом минулої доби на фронті відбулося 69 бойових зіткнень.

«Загалом ворог завдав два ракетних і 26 авіаційних ударів, здійснив 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура… Авіаційних ударів зазнали: Курилівка Харківської області; Білогорівка Луганської області, Сіверськ, Петропавлівка, Степове, Новоселівка, Авдіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Павлівка Донецької області; Новодарівка, Роботине Запорізької області», – йдеться в повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В ISW заявили про «значні труднощі» для командування РФ через дії ЗСУ на лівому березі Херсонщини

Під артилерійським вогнем, за даними Генштабу, опинилися понад 125 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської і Миколаївської областей.

У командуванні повідомили, що українські військові відбили атаки російських сил на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському, Шахтарському і Запорізькому напрямках.

Раніше Київська обласна військова адміністрація повідомила, що в ніч на 10 листопада на Київщині працювала протиповітряна оборона через виявлення безпілотників у небі.

Вночі повітряну тривогу також оголошували у південних і східних регіонах. Повітряні сили ЗСУ попереджали про активність російської тактичної авіації на східному і південно-східному напрямках і загрозу ударних БПЛА.

Російські військові регулярно атакують українські населені пункти з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, РСЗВ. Росія, попри докази та свідчення, з початку повномасштабного вторгнення заперечує обстріли цивільних в Україні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час