Грузія: прем’єр Кобахідзе пообіцяв, що грузини і абхази житимуть у єдиній державі

Прем’єр-міністр Грузії Іраклі Кобахідзе

У місті Зугдіді відбувся захід у рамках передвиборчої кампанії «Грузинської мрії». Лідери владної партії наголосили, що їм необхідно здобути конституційну більшість для планів, серед яких – заборона опозиції, зокрема «Національного руху», до якого влада зараховує більшу частину опонентів і навіть президентку та деякі неурядові організації. Лідери партії влади зазначають, що таким чином «призвідники війни (2008 року) будуть засуджені».

Крім того, як повідомляє проєкт Радіо Свобода «Ехо Кавказу», прем’єр-міністр Іраклі Кобахідзе вкотре сказав на тему об’єднання Грузії: «За кілька кілометрів від Зугдіді проходить розділова лінія, яка штучно відокремлює нас від нашої історичної сторони – Абхазії. Розділова лінія штучно відокремлює нас від людей, у тому числі від наших абхазьких братів і сестер, які живуть за межами (річки) Інгурі. Я впевнений, що невдовзі настане час, коли всі штучні перешкоди будуть усунуті, і грузини, і абхази житимуть разом у єдиній та неподільній грузинській державі, разом ми створимо світле майбутнє Грузії та разом станемо членами Європейського союзу».

Під час свого виступу почесний голова «Грузинської рії» Бідзіна Іванішвілі вкотре наголосив, що «питання про відновлення територіальної цілісності Грузії може виникнути в будь-який момент, що унеможливить внесення відповідних змін до Конституції Грузії».

Раніше Іванішвілі заявляв також про намір попросити вибачення перед осетинами за події 2008 року.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Тему «війни в Україні» правляча партія Грузії використовує для досягнення перемоги на виборах
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Ні – диктату Кремля». У Грузії протестують після слів Іванішвілі про намір вибачитися перед осетинами за війну 2008 року