У Франції напали на азербайджанського правозахисника Іскендерлі, він перебуває у реанімації

Відаді Іскендерлі

На азербайджанського правозахисника Відаді Іскендерлі напали у його будинку у французькому Мюлузі. Про це повідомив журналіст-розслідувач Афкан Мухтарли.

Напад стався вранці 29 вересня. За словами родичів Іскендерлі, троє невідомих у масках проникли до його квартири через вікно. Як пише Мухтарли, йому завдали щонайменше чотирьох ножових поранень.

За даними агентства Turan, один із нападників ударив правозахисника ножем, а двоє інших стояли біля дверей. Іскендерлі захищався, внаслідок чого більшість ударів зачепили його руку, проте нападники поцілили і в голову. Попри травми, йому вдалося виштовхнути нападників із квартири, після чого він викликав поліцію.

Іскендерлі був доставлений до місцевої лікарні, він перебуває у реанімації.

Іскендерлі – колишній азербайджанський прокурор, колишній кандидат у президенти країни, а нині опозиціонер та правозахисник у вигнанні. В Азербайджані він кілька разів був притягнутий до адміністративної та кримінальної відповідальності. Кілька років тому емігрував до Франції.

Як пише Turan, два роки тому на правозахисника також був скоєний напад у його будинку. Тоді поліція дійшла висновку, що до цього причетні місцеві злочинні угруповання, проте сам Іскендерлі вважає, що наказ про напад надійшов від влади Азербайджану.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Amnesty International вимагає від Азербайджану звільнити критиків влади