Філашкін: троє людей загинули внаслідок російських обстрілів Донеччини

Мирноград, Донецька область, серпень 2024 року

Російські війська обстрілювали населені пункти Покровського району, повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін 21 жовтня.

За його даними, загалом троє людей загинули і ще двоє, поранені.

«У Мирнограді 2 загиблих і 1 поранений, пошкоджено 15 багатоповерхівок, 14 господарчих споруд, 2 гаражі, крамницю і торговий павільйон», – повідомив він.

Також одна людина загинула в Кураховому, ще одна зазнала поранення. У місті пошкоджені п’ятиповерхівка і адміністративна будівля.

Голова Донецької ОВА закликав жителів регіону евакуюватися.

Читайте також: Наближення фронту та відсутність опалення. Місцевих жителів Покровська закликають евакуюватись

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, у вересні в Україні загинуло щонайменше 208 цивільних людей і 1 220 зазнало поранень, «що стало місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Дивна «клешня» під Кураховим: РФ потрібні ворота на Покровськ та Запоріжжя