Доступність посилання

ТОП новини

На Київщині внаслідок атаки дронів пошкоджені будинки, автівки, гараж і ринок – влада


Наслідки російської удару по житловому сектору Глевахи. Київщина. 21 жовтня 2024 року
Наслідки російської удару по житловому сектору Глевахи. Київщина. 21 жовтня 2024 року

На Київщині внаслідок атаки російських дронів у ніч проти 21 жовтня, пошкоджені два багатоквартирні та один приватний будинки, гараж, три автомобілі та ринок, йдеться у повідомленні Національної поліції України.

Правоохоронці уточнили, що інформації про постраждалих наразі немає.

Голова обласної державної адміністрації Руслан Кравченко розповів, що «в області працювали сили ППО». За його словами, «внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в одному з населених пунктів пошкоджена покрівля багатоповерхового житлового будинку, вибиті вікна та часткове руйнування однієї з квартир».

«Також вибиті вікна ще в одному багатоповерховому будинку та пошкоджені три автомобілі. На місці працюють всі оперативні служби. Розгорнутий пункт обігріву. Працюють психологи. Наслідки падіння уламків дрона ліквідовуються», – зауважив очільник ОВА.

Крім того, додав Кравченко, «пошкоджені один приватний будинок та гараж. Сталося також загоряння на полі. Пожежа ліквідована».

«Усім постраждалим буде надана необхідна оперативна допомога. Разом з представниками громад та міжнародних партнерів вже працюємо над цим», – запевнив голова ОДА.

За даними ДСНС, «у Глевасі Київської області 43 мешканців евакуювали із житлового будинку, в якому внаслідок падіння уламків дрона сталася часткова руйнація конструкцій покрівлі».

«Вранці у Глевасі Фастівського району внаслідок влучання уламків безпілотника у 5-поверхівку сталася часткова руйнація конструкцій покрівлі. Рятувальники та поліцейські евакуювали 43 мешканців будинку. Психологи ДСНС надали допомогу 15 людям», – уточнили у ДСНС.

У ніч проти 21 жовтня Росія вкотре атакувала Київ та область ударними дронами. У Києві зафіксували падіння уламків у Дніпровському, Голосіївському і Соломʼянському районах.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG