На Київщині й Черкащині повідомили про пошкодження будинків після удару РФ

Українська протиповітряна оборона перехоплює безпілотник «Шахед» у Києві, 7 вересня 2024 року

У Золотоніському районі на Черкащині внаслідок нічного російського удару дронами через падіння уламків пошкоджені кілька домоволодінь, повідомив голова обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

«Майже десять годин поспіль наша область була на тривозі. У цей час оборонці неба відбивали чергові ворожі атаки. За попередніми даними, силами мобільних вогневих груп і завдяки РЕБ-протидії в межах нашої області знищено 12 БпЛА. На Золотоніщині через падіння уламків пошкоджено кілька домоволодінь. У решті випадків – без наслідків», – написав він у телеграмі.

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що влучань в об’єкти критичної і житлової інфраструктури внаслідок нічного удару не було, але в двох районах області внаслідок падіння уламків пошкоджено три приватні будинки. Пошкодження, за його словами, незначні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Повітряні сили: вночі збили 31 російський дрон, 36 – локаційно втрачені

«Ворог продовжує атакувати Київщину БпЛА. Сьогодні вночі тривога оголошувалася двічі та тривала більше 10 годин. В області працювали сили ППО. Ворожі цілі знищені. Постраждалих серед населення немає», – йдеться в повідомленні.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що в ніч на 13 жовтня російські війська атакували Україну 68 ударними безпілотниками, 31 з яких збили, 36 – були локаційно втрачені через протидію РЕБ.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час