Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили: вночі збили 31 російський дрон, 36 – локаційно втрачені


Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських БпЛА Shahed, Херсон, архівне фото
Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських БпЛА Shahed, Херсон, архівне фото

Російські війська в ніч на 13 жовтня атакували Україну 68 ударними безпілотниками (райони пусків: Курськ, Орел у РФ), а також завдали удару по Полтавщині й Одещині двома балістичними ракетами «Іскандер-М» із Курської області РФ і окупованого Криму і двома керованими авіаційними ракетами Х-59 – по Чернігівщині й Сумщині з повітряного простору Курської області, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

«У результаті протиповітряного бою збито 31 ворожий БпЛА в Київській, Полтавській, Чернігівській, Сумській і Черкаській областях. 36 російських безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно, внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація уточнюється», – йдеться в повідомленні.

За даними Повітряних сил, один дрон – ще в повітрі, «бойова робота триває».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG