У зоні бойових дій на Донеччині загинули двоє дітей і пенсіонерка – прокуратура

Наслідки обстрілу в Кураховому, фото ілюстративне

Увечері 21 жовтня в зоні бойових дій на заході Донецької області внаслідок російських ударів загинули двоє дітей і жінка пенсійного віку, повідомила обласна прокуратура.

«За даними слідства, 21 жовтня 2024 року о 21:00 армія РФ атакувала двома БпЛА, попередньо, типу Shahed село Новоукраїнка Покровського району. Тілесних ушкоджень, несумісних з життям, зазнала 14-річна дівчинка. Жінка 29 років отримала перелом ноги й опіки тіла. Крім того, о 23:50 ворог скинув авіабомбу на село Янтарне Курахівської міської громади. Внаслідок вибуху в одному з будинків загинули 64-річна мешканка та хлопчик 11 років. Також дістав поранення 68-річний чоловік», – ідеться в повідомленні.

У цих населених пунктах вогнем і вибуховою хвилею пошкоджені житлові будинки, господарські споруди.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України), вказано в повідомленні Донецької обласної прокуратури.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Сумах уночі внаслідок атаки російських дронів загинули троє людей, серед яких дитина – ОВА

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.