У Чорному морі перебуває один російський ракетоносій – ВМС

Станом на ранок 9 вересня у Чорному морі перебуває один російський корабель  носій крилатих ракет «Калібр» (фото архівне)

Станом на ранок 9 вересня у Чорному морі перебуває один російський корабель – носій крилатих ракет «Калібр», загальний залп – до чотирьох ракет, йдеться в повідомленні Військово-морських сил ЗСУ.

За даними військових, в Азовському морі кораблі РФ наразі відсутні.

Відомо також, що «у Середземному морі 1 ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет «Калібр» загальним залпом до 4 ракет».

«За добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря – 7 суден, з них 4 продовжили рух у напрямку протоки Босфор; до Азовського моря – 5 суден, з них 1 рухалось з протоки Босфор», – підсумували у ВМС ЗСУ.

У день масованого обстрілу України 26 серпня Росія тримала у Чорному морі чотири носії «Калібрів».

У червні представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Росія ховає великі кораблі і носіїв «Калібрів», але «полювання не має зупинятися».

У квітні у ВМС України заявили, що від початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів через ураження російських суден під час українських ударів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час