Доступність посилання

ТОП новини

КМВА: вночі сили ППО збили всі «Шахеди» на підступах до столиці


Українські сили ППО перехоплюють іранський дрон Shahed під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року (фото архівне)
Українські сили ППО перехоплюють іранський дрон Shahed під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року (фото архівне)

Сили протиповітряної оборони знищили всі ударні безпілотники, якими у ніч проти 9 вересня Росія намагалась атакувати Київ, повідомив голова міської військової адміністрації Сергій Попко.

«Пʼята повітряна атака на Київ з початку вересня! Цієї ночі російська армія знову застосувала ударні БпЛА, попередньо на кшталт Shahed, запущені з території Курської області. На Київ баражуючі боєприпаси заходили після опівночі, кількома хвилями. Повітряна тривога у столиці тривала понад годину», – написав очільник КМВА.

За його інформацією, «силами та засобами ППО всі російські ударні дрони, які загрожували Києву, були знищені на підступах до столиці».

«Попередньо, в місті без руйнувань та потерпілих», – додав керівник КМВА.

«Як ви бачите – майже щоночі у нас є тривоги. Тривоги пов’язані із реальними загрозами! Тому прошу вас завжди відповідально ставитися до оголошення небезпек, не нехтувати правилами і завжди користуватися укриттями. Бережіть себе!», – звернувся до киян Попко.

У ніч проти 9 вересня Росія атакувала Україну ударними дронами, повідомляли Повітряні сили ЗСУ. У Київській області працювали сили ППО.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG