Росія: влада Бєлгородської області каже про початок евакуації населення через «активність ЗСУ»

У Бєлгородській області Росії почалась евакуація жителів у «безпечніші місця», розповів місцевий губернатор В’ячеслав Гладков

У Бєлгородській області Росії почалася евакуація жителів прикордонного Красноярузького району до «безпечніших місць», заявив місцевий губернатор В’ячеслав Гладков.

За його словами, причиною переміщення людей нібито стала «активність ЗСУ на межі району».

«Процес узгодження і вивезення людей зараз триває на місцях. Транспорт ми вже направили», – повідомив Гладков.

Російський губернатор також розповів, що начебто «ЗСУ 40 разів за добу обстріляли населені пункти Бєлгородської області, а також про 42 атаки БПЛА». Він стверджує, що «сім мирних жителів зазанали поранення».

Російська служба ВВС звертає увагу на те, що про атаку одного українського підрозділу на прикордонне село Колотилівка в Красноярузькому районі російські військові блогери повідомляли ще в неділю, 11 серпня.

Вранці в понеділок влада Бєловського району Курської області повідомила, що «ситуація залишається дуже напруженою, добровільна евакуація населення триває». Голова району Микола Волобуєв закликав усіх, хто може, самостійно прибути до пунктів збору в селі Довгі Буди або до населеного пункту Бушмено Обоянського району Курської області. Там мають чекати автобуси для евакуації.

Редакція Радіо Свобода наразі не має можливості перевірити цю інформацію з незалежних джерел.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: The Insider: відео Міноборони РФ про нібито «успішні удари» по ЗСУ в Курській області, зняті давно і в інших місцях

Українська влада наразі ситуацію у Бєлгородській області РФ не коментувала.

Красноярузький район розташований на північному заході Бєлгородської області, від райцентру, Красної Яруги, до Суджі в Курській області, куди 6 серпня увійшли ЗСУ, – приблизно 45 км.

Події в Курській області РФ називають найбільшим нападом на російську територію відтоді, як Москва почала неспровоковане повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

10 серпня Росія оголосила, що запровадила антитерористичні заходи в Курській, Брянській і Бєлгородській областях.

Зі зростанням напруженості 11 серпня союзниця Росії Білорусь заявила, що почала перекидати танки до прикордонної з Україною території.