Розвідка Британії проаналізувала втрати російських військ у війні проти України

У розвідці Британії припускають, що рівень втрат російських військ, ймовірно, продовжуватиме в середньому перевищувати 1000 осіб на день протягом серпня

Середньодобові втрати російських військ (вбитими і пораненими) в Україні за останні два місяці знизилися з максимуму конфлікту з понад 1262 на день у травні – до 1140 у липні.

Незважаючи на це зниження, останні три місяці були найвитратнішими для російських військ з лютого 2022 року, йдеться у повідомленні Міністерства оборони Британії з посиланням на дані розвідки 3 серпня.

«Зменшення середньодобового показника, ймовірно, свідчить про те, що російські війська консолідують позиції на Харківському напрямку . Хоча цей новий підхід збільшив тиск на фронті, ефективна українська оборона і брак російської підготовки зменшує здатність Росії використовувати будь-які тактичні успіхи для отримання більш широких оперативних переваг», – йдеться у повідомлення.

У розвідці Британії припускають, що рівень втрат російських військ, ймовірно, продовжуватиме в середньому перевищувати 1000 осіб на день протягом серпня 2024 року, оскільки Росія продовжує наступальні операції на широкому фронті від Харкова на півночі до Роботиного на півдні України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У ISW проаналізували імпульсні механізовані атаки військ РФ – ця тактика буде ставати дедалі дорожчою

За даними Генштабу ЗСУ Росія за останню добу втратила 1170, а загалом внаслідок повномасштабного вторгнення в Україну РФ втратила близько 581 760 своїх військових.

31 травня розвідка Великої Британії заявила, що, за її підрахунками, загальна кількість російських втрат (убитими і пораненими) з початку вторгнення, ймовірно, досягла 500 тисяч. У розвідці Британії повідомляли, що Росія, ймовірно, втратила (вбитими і пораненими) понад 70 000 солдатів за червень і травень.

Росія і Україна майже не дають інформації про свої втрати у війні. Москва офіційно востаннє називала кількість убитих у вересні 2022 року ‒ тоді заявляли про 5937 загиблих.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія за добу війни втратила понад 1100 солдатів і 56 артсистем – Генштаб ЗСУ